середу, 8 квітня 2015 р.

Як обробити кінці дроту


  Який би візерунок з дроту ви не плели, питання, що робити з кінцями - все одно виникне. 
Звичайно, їх не кидають отак, необробленими -  це і неохайно, і подряпатись можна.
Кінці дроту треба ретельна зашліфувати напилком, надфілем або спеціальним бором "реп'яхова чашка" . Краще за все надати їм гладкої заокругленої форми - після обробки перевірте рукою, чи не дряпаються, чи не чіпляються за одяг. 


Також кінці можна спочатку розплющити молотком , а вже потім скруглити.


  І найцікавіший спосіб, що додає прикрасі особливого стилю - це зробити кульки на кінцях дроту. Для цього вам знадобиться потужна газова горілка. Добряче заправте її газом, полум'я має аж гудіти. Працюйте над металевою поверхнею (бо якщо розплавлений метал випадково капне  - зіпсує і запалить щось цінне у вашому господарстві).
  Для виникнення кульки ми маємо розплавити лише самий кінчик. Я раджу зігнути дріт буквою "Г" - це найефективніше розподіляє температуру (плавиться саме кінчик). Опустіть дріт в порошок бури. Бура робить кульки гладенькими - це дуже важливий компонент. Детально дивіться процес на відео. 




  Після нагріву мідь почорніє. Цей нагар легко можна зняти, якщо потримати його в теплому розчині лимонної кислоти.
  Кульки на сріблі робляться набагато швидше, адже в цього металу температура плавлення нижча за мідь. Якщо ви працюєте зі сріблом 999 проби - бура не потрібна. А от для 925 краще з бурою.






2 коментарі:

  1. Ну ніяк не виходять у мене ті кульки. Правда пробувала над газовою комфоркою. Але полум`я було потужне, я знімала розсіювач. Найтовстіший дріт брала 1,5. Може є ще якісь секрети? Дріт накаляється, весь червоний, а кулька не робиться :(

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Я так думаю, то недостатня температура для такого товстого дроту.

      Видалити